Примерен хранителен режим за покачване на мускулна маса

Не всички са склонни към лесно натрупване на мускулна маса, а и често причината за това е неправилното хранене. Всеки мъж иска да привлича с лекота вниманието на жените, но за да се случи това е важно и вие да се постараете поне малко. Но какво трябва да направите за целта?

Разбира се, че първата ви задача в списъка са редовните тренировки в залата, които да се изпълняват по правилна програма, а не както вие самите си решите. Освен това ще трябва да спазвате специален хранителен режим за покачване на мускулната маса. Това съчетание от правилни тренировки и хранене ще ви помогне максимално бързо и здравословно да покачите вашата мускулна маса. Ако обаче тренирате редовно, но в същото време не се хранете правилно, тогава не разчитайте скоро да постигнете целта си. Ето защо днес сме решили да ви покажем едно примерно меню или по-точно какво трябва да включва то.

И така, всеки от вас който се е сблъсквал с проблемата на недостатъчна мускулна маса, рано или късно започва да си задава въпроса, в какво точно греши и защо не успява да постигне целта си. Проблемът с избора на правилните хранителни продукти днес е много актуален, тъй като едва последните години хората осъзнаха истинската важност не само на това да изглеждат добре, но и да се чувстват отлично.

хранителен режим

хранителен режим

Какви продукти трябва да приемате, за да качите мускулна маса?

 1. Храната богата на протеини е изключително полезна. В това число влизат – немазните птици и месо, рибата и другите морски продукти, а също така млечните, яйцата, бобовите култури и орехите;
 2. Въглехидратите не са по-малко важни, затова не трябва да пренебрегвате следните храни – твърда пшеница, черен хляб, овесени ядки и мюсли, зеленчуците и гъбите, а също така плодовете и зеленчуците;
 3. Мазнини под формата на омега 3 мастни киселини – растително масло и морски продукти;

Закуска:

 1. Овесена каша с круша, чаша какао и малки парченца черен шоколад;
 2. Елда с ябълки и чаша прясно мляко;
 3. Омлет само от белтъци, черен хляб, чаша чай и банан;

Предобедна закуска:

 1. Домашен йогурт с мед и малиново сладко, чай;
 2. Сушени плодове или орехи с чай, една ябълка;
 3. Сандвич с масло и сирене, чаша кисело мляко;

Обяд:

 1. Супа, каша от елда и пилешко месо, салата от различни зеленчуци, компот или кисело мляко;
 2. Супа, ориз със зеленчуци и риба, любимия ви плод, чай с мед;
 3. Картофи с месо или ориз с месо, омлет, любимите ви плодове, сок или компот;

Следобедна закуска:

 1. Два банана, парче черен шоколад и чай;
 2. Овесена каша;
 3. Нежен домашен йогурт с мед или с малиново сладко;

Вечеря:

 1. Каша от елда с риба, ябълка или мандарина, черен или зелен чай;
 2. Йогурт с малиново сладко, чай и банан;
 3. Омлет с пет белтъка и зеленчукова салата;

Тайната в правилното покачване на мускулна маса се крие не само в силовите тренировки или правилното хранене, а и в качественото им изпълнение и спазване. Не можете да очаквате, че резултата ще е видим след 2-3 ден, защото както и във всяко друго нещо, тук ще ви трябва воля и мотивация, за да постигнете целта си!

 

 

 

Facebook Comments