Няма нищо по-мотивиращо и вдъхновяващо от снимките на фитнес моделите. Ако искате и вие да имате релефно тяло и да привличате погледите на жените към себе си, тогава ние имаме с какво да сме ви полезни отново.

Силовите тренировки са едни от основните физически упражнения, с които можете да изваяте перфектната си мъжка фигура. Тайната тук се крие в правилното използване на съпротивлението по време на вашите упражнения в залата. Те ще ви помогнат да увеличите мускулната си маса, а това е мечтата на много от мъжете. В залата и фитнес центровете към тази група упражнения се отнасят занятията, при които се използва така наречената „тежка артилерия” от спортния инвентар, а именно щангите, гирите и други. Разбира се вие самите имате право да избирате тежестта на този инвентар в зависимост от силите ви и какви резултати искате да постигнете.

От какво зависи, колко силови ще са точно вашите тренировки:

  • Метод на работа на инструктора;
  • Нивото на вашата предварителна подготовка;
  • Желанието да постигнете определени резултати;

Ако се използва правилен подход, то след всяка силова тренировка метаболизма се ускорява минимум за 24 часа, което съответно помага и за изгарянето на мазнините.

Всичко за видовете тренировки и мотивацията .

 

Видове силови тренировки

BODY SCULPT- силова тренировка, при която се набляга на всички групи мускули с използване на различен спортен инвентар. Подходяща е, както за начинаещи, така и за напреднали.

PUMP IT UP – при тези упражнения се набляга на основните групи мускули, а не на всичките. При тях се използват основно щангите и гирите. Те помагат да увеличите силите си и общата издръжливост.

UPPER BODY – силова тренировка, която е насочена основно на горната група мускули. И тук се използват най-много гирите и щангите, като упражненията могат да се изпълняват от начинаещи или напреднали.

ABL (Lower Body) – упражненията са насочени върху тренирането на мускулите на бедрата и корема. Поддържа се високо ниво на интензивност, а самите упражнения са подходящи за всички желаещи.

METABOLIC EFFEC – тренировките тук са насочени основно към изгаряне на излишните мазнини, като тук се използват основно интензивните упражнения в залата. В спортните среди този ефект е известен като EPOC или Oxygen Debt , а упражненията се изпълняват по особен начин, така че тук ще имате нужда от наистина професионален треньор.

SHOCK – групова силова тренировка, която отново е насочена на всички групи мускули. Упражненията ще ви помогнат да увеличите силите си и издръжливостта.

HOT IRON – силова тренировка, която се провежда с много енергично и интензивно темпо. По време на упражненията се използват мини щанги, а самите занятия се провеждат под различна музика. Главната цел по време на тези тренировки е да се развие силова издръжливост. Подобен вид занятия са много полезни при изгаряне на мазнините, а също така се набляга върху основните групи мускули.

Силовите тренировки са много различни видове и е важно преди да се спрете на някои упражнения, точно и ясно да решите за себе си, каква е целта ви и какво искате да постигнете. И помнете, че само активните занятия няма да ви помогнат да се сдобиете с фигурата, която желаете, тъй като за тази цел ще трябва и да се храните здравословно.

 

Facebook Comments